Израел нанесе най-масираните въздушни удари по Ливан

  • 23 септември 2024 13:02

  • 1757
  • 9
Израел нанесе най-масираните въздушни удари по Ливан
© Getty Images (архив)

Израел извърши най-масираната си въздушна атака от близо година насам по обекти на ливанската шиитска групировка "Хизбула", подкрепяна от Иран, като нанесе едновременни удари в Южен Ливан, разположената в източната част на страната долина Бекаа и северни райони, в близост до границата със Сирия, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2647

Позовавайки се на думи на говорителя на израелската армия - контраадмирал Даниел Хагари, агенцията посочи, че Израел допуска появата на необходимост от сухопътно настъпление в Ливан. 

Запитан от представители на медиите за възможно сухопътно нахлуване на израелските сили в Ливан, Хагари заяви: „Ще направим всичко, което е необходимо в името на сигурността на населението на Северен Израел“.

Той добави, че целта е жителите на тази част на страната да се завърнат по домовете си невредими.

В Северен Израел е ад: Стотици хиляди хора се укриха в бомбоубежища

Израелската армия е започнала да нанася днес удари по позиции на "Хизбула" в Ливан въз основа на информация, че подкрепяното от Иран движение се подготвя да нападне Израел, заяви Хагари.

Израелският военин говорител призова жителите на Южен Ливан да стоят далеч от постовете на "Хизбула". Той посочи, че през годините движението "Хизбула" е складирало тайно през годините в къщи и жилища в Южен Ливан оръжия, включително крилати ракети.

По време на брифинга си с представители на медиите Хагари показа видео, заснето от въздуха. По думите му на него се вижда как бойци на "Хизбула" се опитват да изстрелят крилати ракети от къща в Ливан. Видеото показва и израелския удар, секунди преди да бъде изстреляна ракета.

"Хизбула" ви застрашава. Застрашава вас и вашите семейства", заяви контраадмиралът.

По-рано тази сутрин Израелските сили за отбрана съобщиха, че извършват масирани удари по обекти на подкрепяната от Иран групировка "Хизбула" в Ливан, без да дадат повече подробности за операциите, предаде БТА.

Бомбардировките продължават в северни ливански територии. Израелски изтребители са атакували, освен долината Бекаа, и околностите на град Хермел в Северен Ливан.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1757 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2024.09.23 | 18:08

9
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro
⚡Важно съобщение⚡

2024.09.23 | 14:45

4
⚡Важно съобщение ⚡ГАДНИЯ ПОБЪРКАН ШИЗОФРЕНИК МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО ОТ СЕВЛИЕВО Е БЕЗОБИДЕН БЕЗРАБОТЕН ПСИХИЧНО БОЛЕН ГЕЙ, КОЙТО Е ДУХАЛ НА ЦИГАНИ И РАДИКАЛНИЯ ТУРЧИН АХМЕД МУСА В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР БЕЗПЛАТНО. ТРЯБВА ДА БЪДЕ КАСТРИРАН И УМЪРТВЕН ЗА СЛУЖБАТА МУ КЪМ ОКУПАТОРА САЩ ⚡⚡
БАЙ СТАВРИ ТЕ ОЧАКВА

2024.09.23 | 16:19

8
Заканата с убийство е тежко престъпление и е регламентирана в чл. 144 от Наказателниякодекс. Тя се определя като особена форма на неправомерно въздействие върху психиката на човека и се изразява в намерение за извършване на посегателство срещу човешката личност, неговото имущество, неговите близки. Заканата с убийство следва да възбуди основателен страх от осъществяване на гореспоменатото посегателство и се наказва с лишаване от свобода до шест години.
ясно

2024.09.23 | 15:36

6
след газа ще сринат до основи и ливан, ще убият още няколко десетки хиляди цивилни за няколко месеца

2024.09.23 | 16:18

7
САМО ТАКА. ТВЪРДА РЪКА. ДА ПОМИСЛЯТ ПОМИЯРИТЕ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ КАК СА НАПАДАТ И ИЗБИВАТ МИРНИ ИЗРАЕЛЦИ. ИЗРАВНЯВАЙ СЪС ЗЕМЯТА.

2024.09.23 | 14:58

5
Къде сте "евроатлантическа" измет да ревете срещу агресора?

2024.09.23 | 13:54

3
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro
⚡Важно съобщение⚡

2024.09.23 | 13:47

2
Рашистката педерация вече приема за ⚡⚡постоянно жителство⚡⚡ всички, които не харесват "западните либерални ценности". Копейки, възползвайте се от предложението и заминавайте за Мацква. От мацква ще можете свободно да плюете по целия цивилизован свят и да общувате с талибани, кадировци и представители на хамас и хезбула. Предложението важи и за пребоядисани комундрели и други меки китки.
лингвист

2024.09.23 | 13:23

1
допуска появата на необходимост e грешно...допуска възникването на необходимост е по-правилно.

Добави коментар

Водещи новини