Израел атакува Бейрут, ликвидиран е началникът на елитното подразделение на „Радуан“

  • 20 септември 2024 17:13

  • 2349
  • 2
Израел атакува Бейрут, ликвидиран е началникът на елитното подразделение на „Радуан“
© gettyimages

Израелските военни заявиха, че са нанесли "насочен удар“ в южните предградия на ливанската столица Бейрут, съобщава БТА, като се позова два източника от службите за сигурност.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2644

Телевизия "Ал Манар" на "Хизбула" съобщи за атака в района. Медията информира за убити и ранени, но без да дава подробности.

Цел на удара е бил висш представител на "Хизбула", но не даде повече подробности. Малко по-късно стана ясно, че мишена е бил Ибрахим Акил, шеф на операциите на "Хизбула", но без да информира какъв е резултатът от удара. По последна информация началникът на елитното подразделение на групировката „Радуан“ е убит. 

"Хизбула" изстреля 140 ракети срещу цели в Северен Израел, няма данни за пострадали

Ливанската информационна агенция ННА съобщи, че израелският въздушен удар е бил насочен към апартамент в жилищна сграда. В резултат на обстрела са загинали пет дечица.

"ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана) нанесоха насочен удар в Бейрут", заявиха израелските военни, без да предоставят повече подробности.

Гъст облак дим се виждаше да се издига над ливанската столица, показва предаване на живо на Ройтерс, след като жители казаха, че са чули силен взрив.

По-рано днес Ливан изстреля около 60 ракети по Северен Израел.

Разменените нападения са поредна ескалация, след като във вторник и сряда 37 души бяха убити, а около 3000 бяха ранени при взрив на пейджъри и радиостанции, притежание на членове на "Хизбула". Експлозията беше причинена от изпратени електронни съобщения.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2349 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.09.21 | 09:20

2
Точно така. Стига ислямизация

2024.09.20 | 21:16

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

Добави коментар

Водещи новини