Израел нанесе десетки въздушни удари по цели в Южен Ливан

  • 20 септември 2024 06:32

  • 1614
  • 4
Израел нанесе десетки въздушни удари по цели в Южен Ливан
© Gettyimages/архив

Израел нанесе десетки въздушни удари по цели в Южен Ливан късно снощи. Това се случва на фона на заканите на лидера на „Хизбула” за „тежко възмездие” за Тел Авив, информира Нова телевизия. 
 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2644

Хасан Насрала обяви, че израелците са „пресекли червената линия” с двата дни на атаки чрез пейджъри и радиостанции. Според него, ръководството на организацията не е засегнато.
 

В часа, в който тръгна обръщението на ливанеца, израелската авиация започна удари в страната. Над столицата се чуха израелски изтребители, които преминават звуковата бариера с гръм.

Според Тел Авив поразени са стотици ракетни установки в южната част на Ливан. Редица държави и международни организации отново призоваха двете страни да престанат да подклаждат напрежението. Опасенията са за разрастване на войната и северно от Израел.

„Без съмнение бяхме обект на голяма атака. Както по отношение на сигурността, така и от хуманитарна гледна точка. Безпрецедентна атака в историята на съпротивата в Ливан. Може дори да е без аналог в света, такова масово нападение, престъпление и убийство. Но ние бяхме способни да устоим на атаката с гордо вдигнати глави“, заяви лидерът на „Хизбула“ Хасан Насрала. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1614 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Еврейски фашизъм!

2024.09.20 | 17:40

4
Нямам нищо против мирните евреи, нито пък нещо против държавата им, но фанатичните евреи начело с военно пристъпникът Нетаняху прекалиха и няма кой да ги спре и със сигурност Бога, синът му Исус и пратениците му ( Мюсей, Аврам, Исмаил Яхова, Мохамад и т.н.) са против крайните евреи.
Аве

2024.09.20 | 08:23

3
Чифутляците ще се наиграят :)
Sarbeca

2024.09.20 | 07:08

1
Кво значи Израелци ??? Наричат се чиф.ути, жидове, измет така ги знае света !!
Моше

2024.09.20 | 07:26

2
Сръпска измет руска духай на бат Моше.

Добави коментар

Водещи новини