Израел е близо до завършване на мисиите в Газа

  • 10 септември 2024 19:49

  • 395
  • 1
Израел е близо до завършване на мисиите в Газа
© gettyimages

Израелските сили се приближават към завършване на мисията си в Ивицата Газа и техният фокус ще се измести към северната граница на страната - с Ливан, заяви министърът на отбраната на Израел Йоав Галант, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2560

"Центърът на тежестта се пренася на север, близо сме до изпълнението на задачите ни на юг, но нашата мисия тук не е приключила", каза Галант на военнослужещи на северната граница на Израел във видео, разпространено от неговата канцелария.

Израел каза, че е поразил обекти на "Хизбула" в Ливан

Министърът на отбраната Йоав Галант заяви също, че военният капацитет на радикалната палестинска групировка е понесъл сериозен удар и тя вече не съществува като военна формация в Ивицата Газа.

По-рано Израел съобщи, че извършеният нов удар в южната част на Ивицата Газа е бил насочен срещу команден център на "Хамас". При акцията беше поразен палатков лагер за разселени палестинци в град Хан Юнис.

Властите в Газа съобщиха за десетки загинали и ранени. Според израелските военни ударите са били прецизни и броят на жертвите, оповестен от властите, контролирани от "Хамас", не съответства на информацията, с която разполагат израелските сили.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
395 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Цв

2024.09.10 | 21:22

1
Дано и тоя свърши,!!

Добави коментар

Водещи новини