Иран: Нападенията на "Хизбула" показват, че Израел губи възпиращата си сила

  • 26 август 2024 15:49

  • 391
  • 2
Иран: Нападенията на "Хизбула" показват, че Израел губи възпиращата си сила
© Getty Images/Guliver

Иран каза, че Израел е загубил възпиращата си сила и че стратегическото равновесие в региона се е отместило в негов ущърб, след като ливанската групировка "Хизбула" извърши нападения срещу Израел, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2500

Групировката изстреля стотици ракети и дронове вчера срещу Израел, а Тел Авив съобщи, че е извършил въздушни удари в Ливан с над 100 изтребителя, за да възпре по-голямо нападение.

"Въпреки всеобхватната подкрепа на държави като Съединените щати, Израел не може да предвиди времето и мястото на ограничен и управляван отговор от страна на съпротивата. Израел е загубил силата си за възпиране", пише говорителят на иранското външно министерство Насер Канани в социалната мрежа "Екс".

„Хамас“ приветства атаките на „Хизбула“, нарече ги „шамар в лицето“ на Израел

Израел "сега трябва да се защитава в рамките на окупираните си територии" и че "стратегическият баланс е претърпял фундаментални промени" в ущърб на Израел, добави той.

Всяко по-голямо разрастване на бойните действия, които започнаха успоредно с войната в Газа, рискува да възпламени региона, в който да се включат Иран, подкрепящ групировката "Хизбула", и Съединените щати, основният съюзник на Израел, уточни Ройтерс.

Лидерът на "Хизбула" Хасан Насралла заяви, че обстрелът на групировката, който е отмъщение за убийството на висшия командир Фуад Шукр, извършено миналия месец, е завършил "по план", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
391 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.26 | 16:42

2
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy
бум бум в анала КАТИЛА

2024.08.26 | 16:22

1
Руската армия бързо напредва към Покровск, ключов център за доставки на украинските въоръжени сили. Сега тя се намира на няколко километра от центъра на града, което дава възможност да се удари по-голямата част от територията му с артилерия и дронове, съобщава The Washington Post. Тази офанзива "зашемети“ местните жители, които бързаха да напуснат Покровск. Някои от тях признаха пред изданието, че не могат да разберат защо украинското командване е изтеглило войските от отбранителни позиции, за да нахлуе в К,у,р,с,к,а област, особено като се има предвид, че източният фронт "отчаяно се нуждае от подкрепа“.

Добави коментар

Водещи новини