Еврокомисията отпуска с 50 млн. евро повече за Сирия

  • 07 септември 2012 14:15

  • 329
  • 0
Еврокомисията отпуска с 50 млн. евро повече за Сирия
©

Европейската комисия предложи хуманитарната помощ за Сирия да бъде увеличена с още 50 милиона евро. Новото предложение трябва да бъде одобрено от Европейския парламент и от Съвета на ЕС.

Ако това стане, общата сума, осигурена от бюджета на ЕС за справяне с кризата в страната, ще достигне 119 млн. евро. А с парите, предоставени и от отделни държави в ЕС, сумата нараства до 200 млн. евро.

Новите средства, насочени към Сирия, ще бъдат предназначени за медицински грижи за ранените, за подслон, храна и вода за милион и половина сирийски бежанци в родината им, както и за прогонените от конфликта около 200 000 души, приети в други държави.

Еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование заяви, че обстановката в Сирия се превръща в гражданска война. Тя призова всички участници в конфликта да щадят живота на невинните хора, попаднали под огъня на враждуващите страни.

Последвайте канала на

Novini.bg
329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини