Белият дом: Все още има различия в позициите на Израел и "Хамас" по споразумението за прекратяване на огъня

  • 09 юли 2024 07:18

  • 565
  • 2
Белият дом: Все още има различия в позициите на Израел и "Хамас" по споразумението за прекратяване на огъня
© gettyimages

Високопоставени представители на САЩ са в Кайро за преговори за постигане на споразумение за прекратяване на огъня между Израел и "Хамас", но все още има различия между двете страни, заяви снощи говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2335

Кърби заяви, че директорът на ЦРУ Бил Бърнс и пратеникът на САЩ за Близкия изток Брет Макгърк са в Египет, където в снощи са се срещнали със своите египетски, израелски и йордански колеги. Той добави, че през следващите няколко дни ще има последващи дискусии.

"Работим по този въпрос много, много усилено. И все още остават някои различия в позициите на двете страни, но нямаше да изпратим екип там, ако не смятахме, че имаме шанс ", каза Кърби. "Опитваме се да преодолеем тези различия по най-добрия възможен начин", добави той.

Израелската армия заяви, че е атакувала палестински бойци в училище в Газа

Кърби също така повтори позицията на Вашингтон, че Израел трябва да направи повече за защита на цивилното население, пише БТА.

Говорителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност каза и че не очаква промяна в поведението на Иран след избирането на относително умерения Масуд Пезешкиан за президент. Кърби добави че САЩ не са готови да възобновят ядрените преговори с Иран.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
565 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.09 | 09:34

2
Мъжeте наскоро наyчих, че има лeкаpство, което ви пoзволява да yдължите млaдоcтта, след сeдмица на приeмане на лeкaрствoтo: eрeкцията е сyпер, има 2 пъти повече енеpгия, започна да отcлабва и като цяло се почyвства млад. Съвeтвам всички да опитат, защото животът е eдин----> use.my/wirex
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.07.09 | 07:22

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини