Застреляха цивилен израелец на Западния бряг

  • 22 юни 2024 12:40

  • 862
  • 2
Застреляха цивилен израелец на Западния бряг
© Getty Images

Израелски цивилен бе застрелян в палестинския град Калкилия на окупирания Западен бряг, заяви израелската армия, цитирана от Ройтерс и БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2264

Малко след инцидента в района са пристигнали израелски военни, за да разследват случая, се казва в изявление на израелската армия, без да се оповестяват повече подробности. 

Засега няма коментар от израелска страна. 

Израелската обществена телевизия „Кан“ съобщи, че става въпрос за мъж, който е бил застрелян, след като е влязъл с автомобил в град Калкилия. След убийството превозното средство е било запалено. 

Израелски обстрел близо до офиса на Международния комитет на Червения кръст в Газа

Насилието на Западния бряг, което нарасна още преди нападението на „Хамас“ срещу Южен Израел на 7 октомври, ескалира след началото на войната в ивицата Газа. Акциите на израелската армия на Западния бряг зачестиха, увеличиха случаите на насилие от страна на израелски заселници, както и уличните атаки, извършвани от палестинци.

Израелските сили вчера застреляха двама въоръжени палестинци по време на полицейска операция град Калкилия.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
862 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.22 | 14:55

2
На фона на многобройните цивилни и деца в Газа един там е нищо

2024.06.22 | 14:31

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини