Кипър отговори на заплахите на" Хизбула"

  • 20 юни 2024 11:39

  • 1200
  • 2
Кипър отговори на заплахите на" Хизбула"
© Getty images (архив)

"Посланикът на Кипър в Израел Корнелиус Корнелиу отговори на заплахите от страна на проиранската и действаща в Ливан терористична групировка "Хизбула", това написа изданието от Еврейската държава нюзру.

"Този човек (лидерът на шиитската екстремистка организация Хасан Насрала - на снимката) отправи закани и ние сме задължени да отговорим на тях. На този етап все още няма официална реакция от страна на правителството в Никозия", каза дипломатът.

Посланикът добави: Отношенията между Република Кипър и Държавата Израел в момента са най-добри в историята на двете ни страни.

"Ние се опитваме да оказваме скромна помощ в транспортирането на хуманитарна помощ за цивилното население в (палестинския анклав на брега на Средиземно море) ивицата Газа", посочи още Корнелиу. "Очевидно е, че това не се харесва на "Хизбула", допълни той.

Както вече екипът на novini.bg вече съобщи, вчера Насрала заплаши Кипър с война.

"Хизбула" заплаши с война Кипър, предупреди Израел за атаки

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1200 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.20 | 14:30

2
Това лято, без туристи и кипърци ще изквичат на умрело

2024.06.20 | 14:26

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини