Израел нанесе нови удари в Ивицата Газа

  • 08 юни 2024 08:23

  • 567
  • 2
Израел нанесе нови удари в Ивицата Газа
© gettyimages

Израел нанесе нови удари в Ивицата Газа на фона на буксуващите дипломатически усилия за прекратяване на конфликта.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2219

Израелски танкови подразделения са напреднали към югозападните покрайнини на град Рафах до границата с Египет, според местни жители.

Танкове са забелязани в квартал Ал Изба близо до крайбрежието. Снайперисти са заели позиции по покриви на сгради и възвишения. На север, в град Газа, трима души са загинали при израелски въздушен удар срещу училище, в което са били подслонени разселени семейства. Израелски военни твърдят, че ударът е бил срещу укриващи се там бойци на "Хамас", също както и при атаката срещу училищна сграда в Нусейрат в четвъртък, при която загинаха 40 души.

Израел е отрязал ивицата Газа от Египет?

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е добавил Израел към глобалния "списък на срама" на извършителите на правонарушения срещу деца по време на конфликт. Израелският постоянен представител в световната организация Гилад Ердан заяви, че това е неморално решение, което помага на тероризма и възнаграждава "Хамас".

Ислямистката групировка все още не дава отговор на обявената от американския президент Джо Байдън пътна карта за спиране на войната, а Израел изрази готовност за разговори, но не отстъпва от целта си да унищожи "Хамас". Нова дипломатическа совалка в региона започва в понеделник американският държавен секретар Антъни Блинкън.

Последвайте канала на

Калина Христова
567 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Е убаво

2024.06.08 | 08:46

2
Ка кво стана с хамериканскио самальотоносач? Закърпиха ли му дупката :)

2024.06.08 | 08:30

1
В Израелски затвори има 608 ПАЛЕСТИНСКИ ДЕЦА!!! ЗА 5 МЕСЕЦА ИЗРАЕЛСКИ ФАШИСТИ УБИХА НА 18 000 ДЕЦА И 40 000 МИРНИ НЕВИННИ ХОРА ПАЛЕСТИНЦИ.

Добави коментар

Водещи новини