Три ракети удариха сериозно кораб край Йемен

  • 28 май 2024 14:21

  • 469
  • 0
Три ракети удариха сериозно кораб край Йемен
© Pixabay

Търговски кораб край бреговете на Йемен пое вода и се наклони на една страна, след като беше ударен от три ракети, съобщи във вторник британската охранителна фирма Ambrey, цитирана от "Ройтерс".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2246

Корабът е подал сигнал за помощ, заявявайки, че е претърпял повреда в товарното отделение и е поел вода на около 86 морски километра югозападно от йеменския пристанищен град Ходейда, каза Амбри.

"Според сигнала за помощ корабът се е наклонил", се казва в съобщението.

Морските търговски операции на Обединеното кралство (UKMTO) съобщиха отделно във вторник, че са получили доклад за инцидент на 49 морски километра югозападно от Ходейда. 

Йеменските хуси, които контролират йеменската столица Сана и голяма част от крайбрежието на Червено море на страната, казват, че кампанията им е в знак на солидарност с палестинците на фона на войната в Газа, която беше предизвикана от нападението на терористична група "Хамас" на 7 октомври, при което около 1200 души бяха убити в Израел и 252 са взети за заложници, пише news.bg.

Йемен осъди масовото убийство, извършено от Израел в лагера в град Рафах

Според Морската администрация на Съединените щати хусите са предприели повече от 50 атаки срещу кораби, завзели са един кораб и са потопили друг.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
469 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини