Израел: Убихме командир на палестинската групировка "Ислямски джихад"

  • 18 май 2024 17:53

  • 823
  • 3
Израел: Убихме командир на палестинската групировка "Ислямски джихад"
© Gettyimages (архив)

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че при въздушни удари е бил убит командир на палестинската терористична групировка "Ислямски джихад", за когото се твърди, че е ръководел логистиката на проиранската милиция в граничния град Рафах, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2226

Нападението е извършено източно от Рафах, съобщи израелската армия, като уточни, че ЦАХАЛ продължават операциите си в разположения в южната част на ивицата Газа град, както и в централната и северната част на анклава с цел ликвидирането на палестинската въоръжена групировка "Хамас".

При въздушните удари израелските войски са унищожили и оръжейни складове и ракетни позиции на ислямистката групировка, съобщи ЦАХАЛ. 

Ожесточени боеве се водят от дни в бежанския лагер в град Джабалия, в северната част на ивицата Газа. 

Израелски танкове обкръжиха източната част на град Рафа

Израелски войници са убили няколко бойци при сблъсъци през последното денонощие, съобщиха тази сутрин военните. Унищожени са били и няколко тунелни шахти и една ракетна позиция.

Близо до т. нар. Коридор "Незарим", преминаващ приблизително по средата от източната до западната част на ивицата Газа, израелските войници са се сблъскали с бойци, въоръжени с ръчни гранатомети. Според изявлението на ЦАХАЛ израелски дрон е ликвидирал врага.

Информацията не може да бъде проверена чрез независим източник. Коридорът "Незарим" е под контрола на израелските военни, отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
823 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:57

3
❤️ Г­о­­­р­е­­щ­­­и­­ ­м­­о­­­м­и­ч­­е­т­­­а­­ ­в­­­и­ ­­­о­­­ч­а­­к­­в­­­а­­т ­­­-­ X­­1­8­­.­­­F­U­­N
Сърбеца

2024.05.18 | 18:02

1
И поне още 1000 деца около него ше ви е.ба майката чифутска

2024.05.18 | 19:07

2
Точно.

Добави коментар

Водещи новини