Израел трябва да победи "Хамас" в Рафах, заяви премиерът Нетаняху

  • 10 май 2024 06:08

  • 490
  • 1
Израел трябва да победи "Хамас" в Рафах, заяви премиерът Нетаняху
© gettyimages

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че страната му трябва да победи въоръжените части на радикалната палестинска групировка "Хамас" в град Рафах в южната част на ивицата Газа, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2086

"Трябва да победим "Хамас" в Рафах. Досега сме унищожили двадесет от техните двадесет и четири батальона", добави премиерът на Израел, като в същото време отбеляза, че държавата му е загубила стотици войници".

Нетаняху изрази надежда, че той и президентът на САЩ Джо Байдън "ще преодолеят някои несъгласия", пише БТА.

Байдън нареди на екипа си да продължи да работи с Израел за трайно поражение на "Хамас"

"Често сме постигали съгласие, но сме имали и несъгласия. Били сме способни да ги преодоляваме. Надявам се, че ще ги преодолеем и сега", каза той в интервю за телевизионното шоу "Д-р Фил" с водещ Фил Макгроу, визирайки преустановяването на американските оръжейни доставки за Израел от страна на президента Байдън, посочва Ройтерс.

От друга страна, израелският министър-председател е на мнение, че "ще има нужда от някакъв вид гражданско управление на ивицата Газа, може би с помощта на Обединените арабски емирства или на други държави, които искат стабилност" в региона.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
490 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.10 | 09:17

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини