Стефан Тафров: Израел се справи блестящо с атаката на Иран

  • 15 април 2024 18:00

  • 614
  • 7
Стефан Тафров: Израел се справи блестящо с атаката на Иран
© БТВ

Палестинската кауза има голямо значение за легитимността на властите в Иран, а не трябва да забравяме и за атаката срещу иранското консулство в Дамаск. Тук говорим за брутално нарушаване на всички международни норми. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ международният анализатор Марин Карагьозов по повод ударите на Иран срещу Израел.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2220

Стремежът на иранските власти беше да отговорят премерено, така че да не предизвикат мащабен отговор с участието на САЩ. Иран се старае отговорът да е в едни рамки. В момента топката е в полето на Израел – дали ще предприеме отговор или не, заяви Карагьозов.

Иран нападна самата територия на Израел, а не консулство. Атаката беше непропорционално масирана, посочи бившият представител на България в ООН Стефан Тафров.

За първи път в историята Иран напада директно територията на Израел и фактически легитимира цялата риторика на Нетаняху и на Израел като цяло – Иран всеки момент ще ни нападне. По този начин Иран вършат услуга на Нетаняху и на най-крайните елементи в Израел, добави бившият дипломат.

Реакциите след нападението на Иран срещу Израел

Мотивировката на Иран е да запазят лице пред собствените си жители. Тази атака е най-вече за вътрешна и за регионална употреба. В момента Иран не изпъква като особено респектираща сила, защото повечето от огромния брой дронове и ракети, с които Иран атакува Израел, бяха прехванати. Израел се справи с отбраната си по блестящ начин, подчерта Стефан Тафров.

Като атакува Израел, Иран принуди арабските страни да застанат на страната на Израел, защото те нямат никакъв интерес от разрастване на конфликта в Близкия Изток, както и да оставят палестинците под влиянието на Иран, каза още Тафров.

По думите му, след атаката на Иран Израел отново е възстановил симпатиите на света към себе си.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
614 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.05.25 | 07:33

7
❤️ Г­­о­­­р­­е­­­щ­и­ ­­­м­­­о­­м­­и­­ч­е­­­т­­а­­­ ­­в­­­и­ ­о­­­ч­а­к­­­в­­а­­т ­-­ X­1­­­8­­­.­F­U­­­N

2024.04.15 | 22:50

6
Ако иcкатe да опитaтe нeщo нoво в ceкca, тoгавa ви съвeтвaм кaпсyли, коитo са по-мoщни от Bиaгpa и вcякaкви aнaлози, тoвa е пpoсто бoмбa в cвeта на ceкca и оcвен тoва е aбсолютнo бeзопaсно на вcяка възpаст, пpочетeтe сaми на кaквo са cпоcобни:---> use.my/bman

2024.04.15 | 19:09

5
Да си голямата причина за разпалваме на война и след това да се биеш в гърдите колко добре се справяш - извратена работа

2024.04.15 | 18:59

4
ОТДАВНА НЕ БЯХ СРЕЩАЛ ПО ТЪП КОМЕНТАР....

2024.04.15 | 18:47

3
Ти не четеш ли бе Тахтабо ,че в свалянето на ракетите са участвали САЩ Англия ,и още 2 държави.

2024.04.15 | 18:39

2
Изчезвай мухльо.
Николай Ралчев Тутракан

2024.04.15 | 18:18

1
Николай Петков Ралчев се казвам(Геят на Гейовете) и живея в гр.Тутракан 7600 на ул.Панайот Хитов 5, до стария пазар.Аз съм потомствен луд психопат ГЕЙ на 48 години и си търся млад гей до 40 години, който да ме аргасва безпощадно много, на почивки и да се ожени за мен, защото аз съм жената в гей-връзките и само мен ме таковат.Аз мразя жените!!! Майка ми Надя Драганчева на 72 години от гр.Тутракан7600, ми даде разрвшението си и благословията си-аз да живея съвместно с ГЕЙ на семвйни начала.Аз цял живот живея с моята майка в един дом, защото аз имам психически отклонения и съм ненормален и от далече ми личи, че аз съм тотално невменяем. Аз викам силно по време на секс

Добави коментар

Водещи новини