Израел нареди прехвърляне на военни в ивицата Газа. Ще атакува последния голям град, контролиран от Хамас?

  • 15 април 2024 17:58

  • 922
  • 5
Израел нареди прехвърляне на военни в ивицата Газа. Ще атакува последния голям град, контролиран от Хамас?
© Getty images (архив)

"Израелските въоръжени или (ЦАХАЛ) наредиха прехвърлянето на две бригади от северната част на страната в ивицата Газа (палестинския анклав на брега на Средиземно море, до южната граница на Еврейската държава)", това написа израелската медия нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2334

"Става дума за Втора пехотна бригада  "Кармели" и 679-а бронетанкова бригада. Досега тези две подразделения (около 8000 души общо) не участваха в операцията на ЦАХАЛ "Железни мечове" (въоръжените действия, предприети в отговор на атаката на палестинската терористична групировка Хамас от 7 октомври)", поясни изданието

"Двете подразделения ще бъдат дислоцирани в централната част на ивицата Газа. Те ще участват и в разпределянето на доставяната по море от САЩ хуманитарна помощ", допълни нюзру.

"От ЦАХАЛ също наредиха и прехвърлянето в ивицата Газа на 162-ра дивизия (около 12 000 души). Вероятно тя ще участва в атака срещу град Рафах (в южната част на палестинския анклав и последния голям град контролиран от Хамас)", посочи още цитираната медия.

"След като наскоро Хамас отказа да преговаря с Израел за прекратяване на огъня и размяна на отвлечени по време на атаката евреи срещу палестински затворници, в кабинета на Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и започнаха действия по ускоряването на офанзивата срещу Рафах", добави изданието, което се позова на източник от правителството.

Мосад: "Хамас" е отхвърлил предложението за примирие

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
922 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 07:33

5
❤️ Г­­­о­­р­е­­­щ­и­­­ ­­м­о­­­м­­и­­­ч­­­е­­­т­­а­­­ ­­­в­и­­­ ­о­­­ч­­­а­к­­­в­­­а­­­т ­­­-­­­ X­­­1­­­8­­.­­F­­­U­­N

2024.04.15 | 22:50

4
Ако иcкатe да опитaтe нeщo нoво в ceкca, тoгавa ви съвeтвaм кaпсyли, коитo са по-мoщни от Bиaгpa и вcякaкви aнaлози, тoвa е пpoсто бoмбa в cвeта на ceкca и оcвен тoва е aбсолютнo бeзопaсно на вcяка възpаст, пpочетeтe сaми на кaквo са cпоcобни:---> use.my/bman

2024.04.15 | 19:46

3
Така така! Бой по ислямските терористи! БОЙ ДО ПОСЛЕДНО!
Иран само се пошегува с Израел

2024.04.15 | 19:24

2
И сащ и ги предупреди предварително за си вземат мерки. Израел трябва да са благодарни на САЩ, В Британия и Йордания, които свалихаи иранските дробове и ракети. А сега като Израел пикае от страх от Иран и тръгва да окупипа повече палестински територии и да убиват невинни палестинци.

2024.04.15 | 18:16

1
Иран без да се напъва просто пръсна от бой задните части на Израел . Това което показаха беше тотално превъзходство. Малко показно 2-3% от това, което могат. А евреите в момента са спекли от страх и командват слугите си да зададат тон за де ескалация! За да изглежда разумно да подвият опашка.. ХАХХАХАХАА Правят го ЗАЩОТО: 1. Няма как да отвърнат в същия мащаб 2. САЩ не иска да им върши мръсната работа 3. Не им стиска щото а са стъпили на криво ще има още.. 4. АКО има още. Ще се види още повече колко некадърни са и как куполите им са една пародия. Който разбрал разбрал ТОТАЛЕН РЕЗИЛ ЗА ИЗРАЕЛ!!! ХАХАХАХАХХАХАХАХАХА!!!

Добави коментар

Водещи новини