Ирански политик: Русия не ни помогна за атаката срещу Израел

  • 15 април 2024 15:56

  • 767
  • 1
Ирански политик: Русия не ни помогна за атаката срещу Израел
© Getty images (архив)

"Русия не ни помогна за удара ни срещу ционистския окупационен режим (както много мюсюлмански страни и организации наричат Израел)", това каза бившият депутат от парламента на Иран Хешматулла Фалахат-Пише", предаде медията от Еврейската държава нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2220

"Цял свят се притече да помага на ционистите, а Русия – не си мръдна и пръста, за да помогне на нашата страна", заяви ексзаконодателят.

"По думите на бившия парламентарист Москва не е доставила на Ислямската република така необходимото ѝ оборудване за извършването на атаката от нощта на 13 срещу 14 април", добави изданието.

"Фалахат-Пише е сред малкото подкрепящи властта политици в Иран, който критикува Русия. Малко след началото на пълномащабната агресия на Русия срещу Украйна (24 февруари 2022 г.) бившият законодател изрази несъгласие с изказаното от президента на Ислямската република Ебрахим Реиси одобрение на руската агресия. Тогава Фалахат-Пише определи думите на Реиси като грешка", посочи още цитираната медия.

"Фалахат-Пише е роден през 1971 г. в Северозападен Иран. Той бе член на парламента от 2004 до 2008 г. и от 2012 до 2016 г.", това показа справка на екипа на novini.bg.

Доц. Искрен Иванов: Атаката на Иран срещу Израел е координирана с Москва

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
767 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:34

1
❤️ Г­­­о­­р­­­е­щ­­и­­ ­­м­о­м­­­и­­ч­е­­т­а­­ ­­в­и­­­ ­о­­ч­­­а­­к­в­­­а­т ­­­-­­­ X­­1­­­8­­­.­­­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини