Палестинците в Газа приветстваха иранската атака срещу Израел

  • 14 април 2024 17:14

  • 836
  • 3
Палестинците в Газа приветстваха иранската атака срещу Израел
© Novini.bg/ Canva

Иранската атака срещу Израел днес беше приветствана от мнозина палестинци в Газа днес като рядко възмездие за израелската офанзива срещу анклава. Същевременно някои от тях казват, че подозират, че Техеран е предприел удара по-скоро показно, а не за да нанесе истински щети, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2296

„Надяваме се, че, ако Иран или някоя друга страна влезе във войната, решението за Газа ще бъде по-близо от когато и да е. Американците може да решат въпроса с Газа, за да сложат край на източниците на проблема“, заяви пред агенцията 32-годишен палестинец.

Атаката на Иран срещу Израел

Мнозина в Газа се чувстват изоставени от съседите си в Близкия изток, след като Израел започна офанзивата в палестинския анклав, взела над 33 000 жертви, в отговор на атаката на екстремисткото движение „Хамас“ на израелска територия на 7 октомври 2023 г.

Въпреки това подкрепата идва от Иран и неговите регионални проксита, по-специално от съюзника на Техеран „Хизбула“ в Ливан, която е съюзник и на ислямистите от „Хамас“, управляващи Газа.

В кадри, разпространени от анклава, се вижда много местни жители да скандират „Аллах Акбар!“ и да надават радостни възгласи на фона на озаряваното от иранските ракети и ракетите на израелската противовъздушна отбрана небе, предаде  БТА.

„Който се е решил да атакува Израел по време, когато целият свят действа в негова служба, е герой в очите на палестинците, независимо дали споделяме неговата идеология или не“, каза Маджид Абу Хамза, 52-годишен баща на седем деца от град Газа.

„Избиват ни вече повече от шест месеца и никой не посмя да каже нищо. Сега Иран, след като консулството му беше ударено, отвръща на Израел и това носи радост в сърцата ни“, допълни палестинецът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
836 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:36

3
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­щ­и­ ­м­о­м­­и­ч­­­е­т­­а­­ ­в­­и­­ ­­о­­­ч­­­а­­­к­­в­а­­­т ­­-­ X­­­1­­8­.­­­F­­­U­­­N

2024.04.14 | 21:22

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
Sarbeca

2024.04.14 | 17:49

1
Само ако знаеха, че всичко е просто един театър

Добави коментар

Водещи новини