Сирени за въздушна тревога прозвучаха в редица населени места в Израел

  • 14 април 2024 02:35

  • 2075
  • 1
Сирени за въздушна тревога прозвучаха в редица населени места в Израел
© Gettyimages

Сирени за ракетни нападения прозвучаха в южната част на Израел, край Мъртво море, в района на Йерусалим и в северната част на страната, съобщиха Израелските сили за отбрана на фона на мащабна атака с дронове и ракети от страна на Иран, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1990

Израелското правителство призова жителите на Голанските възвишения да стоят близо до бомбоубежища.

Подобни инструкции получиха и жителите на градовете Ейлат, Димона и Наватим в пустинята Негев, съобщи израелска телевизия. Голанските възвишения се очаква да бъдат цел на ирански нападения, съобщиха американски медии, позовавайки се на израелски представители.

Радикалната групировка “Хизбула” каза, че е изстреляла тази нощ десетки ракети “Катюша” от Ливан към Голанските възвишения, заради което бяха активирани сирените за тревога в кибуца Снир, съобщи в. "Джерусалем Пост"

Иран нападна Израел с дронове

Все още не е ясно дали някой от изстреляните от Иран безпилотни самолети или ракети е попаднал в целта си и колко от тях са били прехванати.

А говорител на израелската армия заяви по-рано, че отбранителните и настъпателните способности на Израел са на "най-високо ниво на готовност преди тази мащабна атака от Иран".

Иран извърши тази нощ безпрецедентна директна атака срещу своя заклет враг, отбеляза ДПА. Ирански държавни медии съобщиха, че са били използвани включително балистични ракети с голям обсег.

Техеран твърди, че атаката му срещу Израел е подобаващ отговор на удара по консулството му в Сирия на 1 април, при който загинаха двама бригадни генерали и други ирански военни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2075 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.14 | 15:08

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини