Нетаняху: Иран от години действа срещу Израел, затова Израел действа срещу Иран

  • 05 април 2024 06:15

  • 726
  • 3
Нетаняху: Иран от години действа срещу Израел, затова Израел действа срещу Иран
© Getty Images

Премиерът Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и заяви днес, че Иран е действал срещу Израел от години и затова Израел действа срещу Иран както в отбранителен, така и в нападателен план, предаде Ройтерс, цитирано от БТА.

"От години Иран действа срещу нас пряко и чрез своите сателити и затова Израел работи срещу Иран и неговите сателити, както в отбранителен, така и в нападателен план," цаяви Нетаняху в началото на заседание на кабинета.

"Ние ще знаем как да се защитаваме и ще действаме според простия принцип, че всеки, който ни нарани или планира да ни нарани, ще бъде наранен от нас", каза той.

Бенямин Нетаняху изрази съжаление за непреднамереното убийство на хуманитарни работници в ивицата Газа

По-рано днес говорителят на израелската армия Даниел Хагари заяви, че израелските военни "на всички фронтове са в повишена готовност <...> за всяко развитие на събитията", предаде ТАСС. "Подсилихме бойните части, където е необходимо, укрепихме системите за противовъздушна отбрана, а самолетите ни са в готовност както за отбрана, така и за нападение", посочи Хагари. 

Той заяви, че израелската армия "постоянно оценява ситуацията" и "се отнася сериозно към всички изявления и към всички свои врагове".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
726 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 08:02

3
❤️ Г­о­­р­­е­­­щ­и­ ­м­­­о­­м­­­и­ч­е­т­­а­­­ ­­в­­и­­ ­­­о­­­ч­­­а­­к­­в­­а­­т ­­­-­­­ X­­­1­8­­­.­­­F­U­N

2024.04.05 | 07:42

2
Убиец на невинни дечица и своите уби нарочно пусна терористите
Sarbeca

2024.04.05 | 06:57

1
Чифутска измет

Добави коментар

Водещи новини