Прокуратурата в родния град на убития в Газа полски хуманитарен работник започва разследване по случая

  • 03 април 2024 13:57

  • 282
  • 1
Прокуратурата в родния град на убития в Газа полски хуманитарен работник започва разследване по случая
© Getty images (архив)

Прокуратурата в родния град на полския хуманитарен работник, който бе убит при израелски удар в ивицата Газа, заедно с още шестима служители от неправителствената организация "Световна централна кухня", започна разследване по случая, съобщи полската новинарска агенция ПАП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2000

"Започнахме разследване за убийството на полския гражданин Дамян Собол на първи срещу втори април в ивицата Газа в резултат на атака с експлозиви от страна на израелските въоръжени сили", заяви Беата Стажецка, заместник-областен прокурор на Пшемишъл.

По-рано днес полският премиер Доналд Туск написа в социалната мрежа "Екс", че израелският удар поставя подкрепата за Израел на сурово изпитание.

Израелският лидер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и определи случая като трагичен и непреднамерен. "Такива неща се случват по време на война", подчерта той.  

Израелският посланик в Полша Яков Ливне написа в "Екс", че "крайната десница и левица" в Полша обвинява Израел в умишлено убийство и че "антисемитите винаги ще си останат антисемити".

В публикацията си в "Екс" Туск написа: "Г-н премиер Нетаняху, г-н посланик Ливне, по-голямата част от поляците демонстрираха пълна солидарност с Израел след атаката на "Хамас" (от 7 октомври). Днес вие поставяте тази солидарност на сурово изпитание. Трагичната атака срещу доброволци и вашата реакция пораждат разбираем гняв".

Последвайте канала на

Novini.bg
282 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.04.03 | 14:54

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини