Нетаняху към Хамас: Международният натиск няма да ви спаси

  • 27 март 2024 16:17

  • 456
  • 2
Нетаняху към Хамас: Международният натиск няма да ви спаси
© gettyimages

Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и каза в сряда, че отмяната на планирано посещение във Вашингтон на висши израелски служители тази седмица е имало за цел да покаже на "Хамас", че Израел няма да се подчини на нарастващия международен натиск за спиране на войната в Газа.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1974

На фона на нарастващия международен натиск за спиране на боевете и спиране на израелските планове за започване на сухопътна атака срещу град Рафах в южната част на Газа, Нетаняху отмени планирано посещение във Вашингтон на двама от най-старшите си сътрудници, които трябваше да изслушат идеите на САЩ относно оперативните алтернативи.

"Това беше послание преди всичко към "Хамас": "Не залагайте на този натиск, няма да проработи", каза той във видео коментари на среща с гостуващия американски сенатор Рик Скот, пише news.bg.

Израел: Няма да отстъпим пред измамните искания на "Хамас" в преговорите за примирие

Съветът за сигурност на ООН поиска в понеделник незабавно прекратяване на огъня между Израел и палестинските бойци "Хамас" и незабавно и безусловно освобождаване на всички заложници, след като Съединените щати се въздържаха от гласуването.

Най-малко 32 490 палестинци са били убити и 74 889 ранени при военната офанзива на Израел срещу Газа от 7 октомври насам, съобщи в сряда Министерството на здравеопазването в Газа.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
456 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Байко

2024.03.27 | 18:32

2
Фашист!!! Малко ти е газовата камера!!!
Sss

2024.03.27 | 18:21

1
Da se sadi v mezdunaroden sad za ybistva na deca

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини