Военната операция на Израел в Рафах ще бъде обсъдена на двустранна среща във Вашингтон

  • 19 март 2024 21:34

  • 1150
  • 3
Военната операция на Израел в Рафах ще бъде обсъдена на двустранна среща във Вашингтон
© Getty Images/Guliver

Американски и израелски официални лица вероятно ще се срещнат в началото на следващата седмица във Вашингтон, за да обсъдят военната операция на Израел в Рафах, каза говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер, като се позова на дълбокото безпокойство във връзка със съобщенията за предстояща криза заради глад в ивицата Газа, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1974

Жан-Пиер каза, че президентът Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в е поискал от израелския премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и да изпрати високопоставен екип от военни, разузнавачи и хуманитарни служители във Вашингтон за срещи в близките дни с цел провеждане на всеобхватни дискусии.

Подробностите все още се уточняват, но срещата вероятно ще се състои в началото на следващата седмица, каза Жан-Пиер и добави, че Белият дом призовава Израел да направи повече, за да позволи на хуманитарната помощ да достига ивицата Газа. В доклад на ООН вчера имаше предупреждение, че през май населението на анклава може да бъде изправено пред вероятност от повсеместен глад.

Нетаняху отхвърли призивите на Байдън да се откаже от щурма на Рафах

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1150 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.20 | 05:59

3
Тази е еквивалент на ПКПто. Рядко тъпа птка.
Израел е шефа

2024.03.20 | 01:58

2
Какво има да обсъждат? Нали краварите са полицайте на света? Да кажат на Израел да не прави операция в Рафах и готово?
КОФИ С ЛАЙ НА

2024.03.19 | 22:35

1
ПАРЦАЛА НА ЗЕМЯТА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини