Израелски генерал в Газа разкритикува израелското правителство

  • 14 март 2024 14:31

  • 379
  • 1
Израелски генерал в Газа разкритикува израелското правителство
© Gettyimages

Израелски генерал, който командва бригада, сражаваща се в ивицата Газа, призова израелското правителство да е "на висотата" на войниците, които се бият в Газа, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1983

"Трябва да сте на нашата висота", призова вчера бригаден генерал Дан Голдфус, който командва израелски сили, разположени в град Хан Юнис, в южната част на ивицата Газа.

"Няма да бягаме от отговорност. Съжаляваме, че се провалихме на 7 октомври, но продължаваме напред", каза още генералът пред журналисти, като призова израелските политически лидери да "преодолеят екстремизма и да се сплотят", пише БТА.

Говорител на израелските въоръжени сили заяви, че Израел ще "наводни" Газа с помощи

На 7 октомври миналата година бойци на палестинското ислямистко движение "Хамас" извършиха безпрецедентна атака срещу Израел, при която бяха убити най-малко 1160 души, припомня АФП.

Думите на израелския генерал са в противоречие с традиционния неутралитет на израелските офицери по отношение на политическата власт. По тази причина Голдфус бе извикан от военното командване.

Генерал Голдфус призова политическите лидери на Израел да направят така, че "всеки да участва" във военните усилия, намеквайки за ултраортодоксалните евреи, които могат да се освобождават от военна служба.

Израелският министър на отбраната Йоав Галант представи в края на миналия месец реформа на военната служба, насочена към интегрирането на ултраортодоксалните евреи във въоръжените сили.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.14 | 17:03

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:------>> use.my/man

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини