Висш представител на САЩ: Израел е съгласен с рамково споразумение за спиране на огъня в Газа

  • 02 март 2024 20:53

  • 404
  • 3
Висш представител на САЩ: Израел е съгласен с рамково споразумение за спиране на огъня в Газа
© Getty images (архив)

Израел е съгласен с рамково споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа и за освобождаване на държани от радикалното палестинско движение "Хамас" израелски заложници, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като и двете агенции цитират неназован високопоставен представител на правителството на САЩ. Той отбелязва, че сега всичко зависи от съгласието на ислямистката групировка.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2273

Израелската страна "е приела в общи линии" предложението, което включва шестседмично примирие в Газа, както и освобождаване на по-уязвимите заложници от тези, които понастоящем са останали в плен на "Хамас", посочи АП. Агенцията уточни, като цитира висшия представител на Вашингтон, че се имат предвид хората, които са болни или ранени, а също и възрастните и за жените.

"Израелците принципно подписаха точките на споразумението", заяви представителят на администрацията на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в днес. "Сега топката е в полето на "Хамас" и ние продължаваме да настояваме колкото се може по-твърдо (за съгласието на групировката)", добавитой, цитиран от АП, като изрично е пожелал анонимност.

"Би трябвало заложниците да бъдат освободени", е казал представителят пред репортери в конферентна зала във Вашингтон, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. "Сделката принципно е налице. Но аз не искам по един или друг начин да създавам очаквания", заяви още представителят.

СЗО достави гориво и медицински консумативи на болница в северната част на ивицата Газа

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
404 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:27

3
❤️ Г­о­­р­е­­­щ­­­и­­ ­­м­о­м­­­и­ч­­­е­­т­а­­­ ­­­в­и­­ ­о­­­ч­­­а­­­к­в­­а­­т ­­­-­­­ X­­­1­8­­.­­­F­­­U­­N

2024.03.03 | 09:37

2
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo
шалом

2024.03.03 | 05:40

1
Създаване на Палестинска държава, бе, чифути .

Добави коментар

Водещи новини