СЗО достави гориво и медицински консумативи на болница в северната част на ивицата Газа

  • 02 март 2024 06:44

  • 404
  • 1
СЗО достави гориво и медицински консумативи на болница в северната част на ивицата Газа
© Getty Images

За първи път от един месец насам Световната здравна организация (СЗО) успя да достави хуманитарна помощ на болницата "Аш Шифа", разположена в северната част на ивицата Газа, съобщи генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1937

"След повече от месец СЗО и партньорите [на организацията] успяха да получат достъп до болница "Аш Шифа" в северната част на Газа и да доставят там 19 000 литра гориво, животоспасяващи лекарства за 150 пациенти и лекарства за 50 деца, страдащи от тежко остро недохранване", посочи Гебрейесус на страницата си в социалната мрежа "Екс".

Израелската армия представя план за "евакуация" на цивилни граждани от зоните на бойните действия

Ръководителят на СЗО също така заяви, че в медицинския център остават повече от 240 пациенти, подпомагани от лекари доброволци, на които силно липсват "лекарства, гориво, вода и храна".

"Нивото на разрушенията на територията на болницата не може да се опише", подчерта още Гебрейесус, като отново призова за незабавно прекратяване на огъня в палестинския анклав, предава БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.02 | 09:49

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини