Израел и "Хамас" се споразумяха за размяна на заложници

  • 24 февруари 2024 20:53

  • 986
  • 1
Израел и "Хамас" се споразумяха за размяна на заложници
© Gettyimages

На преговорите в Париж за примирие в ивицата Газа е било постигнато споразумение за актуализирани условия за размяна на заложници, задържани от "Хамас", срещу палестински затворници, съобщават арабски телевизионни канали.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1888

Според телевизия Ел-Хадад (EL-Hadad TV) пробивът дава възможност на воюващите страни да преминат към уточняване на конкретния списък на лицата, които ще бъдат обект на размяна.

На преговорите, в които участват представители на Египет и Израел, Катар и Съединените щати, се обсъжда освобождаването на 40 заложници в замяна на 200-300 палестински затворници, държани в израелски затвори, предаде БНР. 

Хамас: Израел уби наш лидер

Посредниците Катар и Египет в много кратки изявления през последните дни акцентираха върху целта за постигане на примирие преди свещения за мюсюлманите Рамадан, който започва на 11 март.

Преговорите във френската столица се провеждат, след като вчера планът за следвоенна Газа на израелския премиер Бенямин Нетаняху предизвика критики от ключовия съюзник в лицето на Съединените щати и беше отхвърлен от палестинската власт и "Хамас".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
986 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.25 | 09:13

1
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини