Израелската армия: Страхуваме за живота на бебето Кфир Бибас, най-малкия заложник на "Хамас"

  • 19 февруари 2024 21:48

  • 565
  • 8
Израелската армия: Страхуваме за живота на бебето Кфир Бибас, най-малкия заложник на "Хамас"
© Getty images (архив)

Израелската армия заяви, че се страхува за  живота на бебето, взето за заложник заедно със семейството му на 7 октомври, когато "Хамас" нападна южната част на Израел, предаде АФП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2279

"Страхуваме се за техния живот", заяви Даниел Хагари, говорител на израелската армия. Той направи този коментар, след като израелската армия показа кадри, на които се виждат в гръб бебето и неговите роднини, заобиколени от седем въоръжени мъже в ивицата Газа.

Кадрите са направени на 7 октомври, в деня на тяхното пленяване. Те са от камера на улица в град Хан Юнис, в южната част на ивицата Газа, на няколко километра от израелския кибуц Нир Оз, откъдето бяха отвлечени бебето и неговите близки. На кадрите, направени от "Хамас" и показани днес, се вижда майката на децата Шири Бибас, ужасена пред похитителите си, прегърнала здраво двете си деца.

Бебето Кфир Бибас е най-малкият заложник, държан от "Хамас". То беше на по-малко от девет месеца в деня на отвличането му.

През ноември "Хамас" каза, че бебето е умряло, както и неговата майка и братчето му,  като обяви, че те са били убити при израелска бомбардировка по ивицата Газа. Но израелските власти тогава не потвърдиха тази информация.

В изявление от днес семейство Бибас призовава "онези, които взимат политическите решения в Израел и по света, които участват в преговорите за освобождаване на заложниците, да ги върнат у дома сега".

"Да се отвличат деца е престъпление срещу човечеството и военно престъпление. Ариел и Кфир са жертва на едно чудовищно зло", се казва в изявлението на близките на двете деца и тяхната майка.

Израелският премиер Бенямин Нетяняху заяви, че кадрите "ни напомнят с кого си имаме работа, с жестоки похитители на бебета". "Ще изправим пред съда тези похитители на бебета и на майки", добави той.

"Хамас" разпространи преди време и видео на бащата на двете деца - Ярден Бибас, който също беше отвлечен на 7 октомври. Това видео беше разпространено след информацията, че децата и тяхната майка са били убити при израелски удар по Газа.

Само от кибуца Нир Оз по време на нападението на 7 октомври бяха похитени над 75 души.

Близките на семейство Бибас символично отпразнуваха  първия рожден ден на бебето Кфир Бибас  през януари.

Според израелските власти 130 заложници са все още държани от "Хамас" в Газа. В тази бройка има и 30 души, за които се предполага, че са мъртви.

Израел започва операция в Рафах в първия ден на Рамазана?

Последвайте канала на

Novini.bg
565 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.05.25 | 05:11

8
❤️ Г­о­­­р­­­е­щ­и­ ­­­м­­­о­­м­и­ч­­е­т­­а­ ­­­в­и­­­ ­­о­ч­­­а­­к­­­в­а­­т ­­-­ X­­­1­8­­­.­­­F­­­U­­­N
Dj

2024.02.20 | 10:09

7
Сега разбирам колко е бил прав немският мустак !!!!!!
Бояджията

2024.02.20 | 08:14

6
Ааа не се страхуват за хилядите палестински дечица изверги

2024.02.20 | 06:44

5
Еврейските номера.

2024.02.20 | 03:53

4
И за тва ли трябва да убивате палестински деца? И аз се страхувам баба ми да не умре и ако следвам вашата логика трябва да отида да отрека съседната бабичка, че има проблем а мойта и я стресира.

2024.02.19 | 23:36

3
Шoкиpан съм, наскоро наyчих, че 90% от хоpата са заpазени с пapазити, поpади тях имаме повечето зaбoлявaния (включитeлно pак), алеpгии, хpонична умора и главоболие, тоpбички под oчите, акнe и пaпилoми, чести настинки и слаб имyнитет, тази инфeкция бавнo ни yбивa. Вземeте тecта и pазберете дали сте заpазени----> shout.to/testa
чуфутите

2024.02.19 | 22:20

2
чифутите вечно се правя на жертви. да не забравяме, че чифутски банкери от сащ и британия са финансирали хитлер

2024.02.19 | 22:17

1
Чифутите не ги интересува важно е да бомбандират цивилни

Добави коментар

Водещи новини