Сирийската армия си върна контрола над част от Алепо

  • 23 август 2012 17:06

  • 603
  • 0
Сирийската армия си върна контрола над част от Алепо
©

Сирийската армия отне от бунтовниците християнските квартали в историческия център в град Алепо, съобщава АФП. Бунтовниците бяха прогонени от кварталите Телал, Дждейде и Сулайманиа, които бяха много посещавани до началото на конфликта през март миналата година от туристи, привлечени от ресторантите и занаятчийските магазинчета.

Боевете в понеделник и вторник бяха много ожесточени и продължиха часове наред преди армията да успее да прогони бунтовниците, арестувайки няколко десетки от тях, уточнява агенцията. На гражданската отбрана и "държавните предприятия беше наредено незабавно да извършат необходимите ремонти и да нормализират живота в тези квартали, след като са прочистени от терористи", посочи сирийската официална информационна агенция Сана.

Според местен жител и източник от силите за сигурност, след прогонването на бунтовниците, местните хора са учредили "народни комитети", за да им попречат да се върнат. Голяма част от християнското духовенство в Сирия засвидетелства подкрепата си за Башар Асад.

Последвайте канала на

БТА
603 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини