Нетаняху: Ако продължи военният натиск, ще бъдат освободени заложниците в Газа

  • 12 февруари 2024 11:34

  • 301
  • 2
Нетаняху:  Ако продължи военният натиск, ще бъдат освободени заложниците в Газа
© Gettyimages

Само продължаването на военния натиск ще позволи освобождаването на всички заложници, държани в ивицата Газа, заяви днес премиерът на Израел Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, цитиран от световните агенции.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2016

Това изявление той направи след среднощна операция в Рафах, в южната част на палестинския анклав, при която бяха освободени двама израелски заложници.

"Само ако военният натиск продължи до пълна победа, това ще доведе и до освобождаването на нашите заложници. Няма да пропуснем нито една възможност да ги върнем у дома", се казва в изявление на израелския лидер. В него той приветства израелските военни, които нарича "нашите храбри воини" заради тяхната смела операция през нощта, при която бяха освободени двамата заложници.

По-рано днес Франс прес съобщи, като се позова на министерството на здравеопазването на "Хамас" в ивицата Газа, че при ударите по време на операцията са загинали около 100 палестинци, пише БТА.

Нетаняху нареди евакуация на цивилните от Рафа

Според агенция Ройтерс, която се позовава на същото палестинско ведомство, при ударите са били убити най-малко 67 палестинци.

Здравното министерство в ивицата Газа съобщи днес, че от началото на войната жертвите в анклава са вече 28 340, а ранените - 67 984.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
301 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.13 | 12:14

2
Ако от някъде наблюдава Хитлер

2024.02.12 | 12:20

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини