Терорист, подготвял бомбени атаки, е бил заловен в Сирия

  • 09 февруари 2024 13:37

  • 211
  • 1
Терорист, подготвял бомбени атаки, е бил заловен в Сирия
© Gettyimages

Военната полиция на Сирийската национална армия (бивша Свободна сирийска армия) е задържала сириец, който подготвял бомбени терористични атаки срещу опозиционните сили за сигурност на Сирия и турските войски в страната, съобщава държавната телевизия ТРТ Хабер. 

Задържаният Ахмет ал Хадж Омар е заловен с подкрепата на Турската разузнавателна организация (МИТ). 

При претърсването на къщата на терориста е иззето самоделно взривно устройство с дистанционно управление, което е било готово за употреба при бомбен атентат. 

Установено е, че той е бил обучен във взривни техники от Кюрдската работническа партия (ПKK) и през 2022-2023 г. многократно е доставял готови взривни устройства в северния сирийски град Манбидж, посочва още ТРТ, пише БТА.

Над 90 задържани в Турция по подозрение за връзки с ДАЕШ

В своята над 35-годишна терористична кампания срещу Турция, ПКК, която е включена в списъка на терористичните организации от Турция, САЩ и ЕС , е отговорна за смъртта на над 40 000 души. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
211 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.09 | 20:56

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини