Хуманитарната криза в Сирия се задълбочава

  • 22 август 2012 21:02

  • 923
  • 0
Хуманитарната криза в Сирия се задълбочава
©

Хуманитарната криза в Сирия се влошава бързо, като броят на бежанците нараства с около 2000 души на ден. Това заяви еврокомисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, цитирана от ДПА.

Пред журналисти в Брюксел Георгиева подчерта, че правителствените сили и бунтовниците в Сирия трябва да разберат, че убиването на невинни цивилни граждани е военно престъпление. Тя призова международната общност да се обедини около принципите на международното хуманитарно право и заяви, че възпрепятстването на дейността на хуманитарните работници няма да остане незабелязано.

Еврокомисарят допълни, че масовият бежански поток от Сирия поставя конфликта на различно ниво, понеже създава сериозни последици за Ливан, Йордания и дори за най-подготвената страна да приема бежанци - Турция. Георгиева повтори позицията на ЕС против установяването на хуманитарен коридор в Сирия с аргументите, че охраняването му ще бъде трудно и няма как да се гарантира, че той няма да бъде използван и за доставки на оръжия.

Последвайте канала на

БТА
923 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини