Израел: Десетки терористи са ликвидирани при военна операция в град Хан Юнис

  • 07 февруари 2024 12:30

  • 921
  • 1
Израел: Десетки терористи са ликвидирани при военна операция в град Хан Юнис
© Getty images (архив)

"Въоръжените сили на Израел ликвидираха десетки терористи от палестинската терористична групировка Хамас при операция в град Хан Юнис", това предаде медията от Еврейската държава нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2246

"При координирани действия на подразделения от състава на сухопътните, военноморските и военновъздушните сили в различни части на града в ивицата Газа (палестинския анклав на брега на Средиземно море) бяха убити няколко десетки екстремисти. Бяха конфискувани оръжия, боеприпаси, екстремистки материали и комуникационна техника. Разрушена бе инфраструктура на терористите", посочи още цитираната медия, която се позова на военното министерство на Държавата Израел.

"Продължават действията по обкръжаването на град Хан Юнис", добави изданието.

Междувременно, друга медия от Еврейската държава - "Детали" - написа, че Хамас е изпратил на Израел план за освобождаването на 136-мата заложници. "Терористите настояват за примирие със срок от четири месеца и половина. През това време екстремистите ще освободят първо жените, децата и възрастните хора. На следващ етап – мъжете между 18 и 60 години, а най-накрая Хамас ще предаде телата на убитите евреи", допълни медията.

"В замяна правителството на Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и ще пусне от израелски затвори 1500 палестинци. Сред тях има и хора, излежаващи смъртни присъди за терористична дейност", добави "Детали".

Израел съобщи, че 31 от държаните в Газа заложници са мъртви

"Късно снощи израелската разузнавателна служба МОСАД заяви, че е получила предложението на Хамас. Въпросът бе обсъден на среща между шефа на МОСАД Давид Барнеа и министъра на отбраната Йоав Галант", това написа от своя страна израелската медия мигнюз, която се позова на лаконично съобщение на кабинета на Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
921 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 11:08

1
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­щ­­и­­­ ­­м­­­о­м­­­и­ч­­е­­т­а­­ ­в­и­ ­­­о­­ч­а­к­­­в­­­а­­­т ­­-­­ X­­1­­­8­.­F­­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини