Израелски военни, преоблечени като жени и медици, убиха тримата палестински екстремисти в болницата на Западния бряг

  • 30 януари 2024 16:49

  • 6743
  • 10
© Getty images (архив)

Трима палестински екстремисти, убити днес болница на окупирания палестински анклав по границата с Йордания Западен бряг на река Йордан, са били застреляни от въоръжени израелски военни, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2027

Световната информационна агенция определи акцията като драматичен рейд, който илюстрира разпространението на смъртоносно насилие и на тази територия след началото на войната в ивицата Газа.

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че израелските сили са открили огън в отделенията на болницата "Ибн Сина" в град Дженин. Министерството осъди нападението и призова международната общност да окаже натиск върху израелската армия да спре подобни операции в лечебни заведения. Говорител на болницата каза, че не е имало размяна на огън, което показва, че това е целенасочено убийство.

Израелските военни казаха, че екстремистите използват болницата като скривалище. Твърди се, че един от атакуваните в нападението е прехвърлил оръжия и боеприпаси на други за планирана атака, която била вдъхновена от нападението на "Хамас" срещу Южен Израел на 7 октомври. Военните не предоставиха доказателства в подкрепа на това твърдение.

Кадри, за които се твърди, че са видео от охранителна камера от болницата, разпространени в социалните медии, показват около дузина служители под прикритие, повечето от които въоръжени, облечени като жени с мюсюлмански забрадки или като болничен персонал с бели лекарски престилки. Един от тях е с хирургическа маска, носи пушка в едната си ръка и сгъната инвалидна количка в другата. Вижда се как участниците в акцията блъскат мъж, който коленичи до стената с вдигнати ръце.

Трима палестинци са били убити от израелски специални сили на Западния бряг

Израел твърди, че екстремистите използват болници, особено в Газа, за да се скрият или да започнат операции. Военните са открили подземни тунели в близост до болници и казват, че са локализирали оръжия и превозни средства, използвани при атаката на 7 октомври на територията на тази болница.

Войната беше предизвикана от атаката на "Хамас", когато стотици бойци нахлуха през границата, убиха около 1200 души, предимно цивилни и отвлякоха около 250 души.

От 7 октомври насилието на Западния бряг също нарасна, тъй като Израел предприе репресии срещу заподозрени екстремисти и уби повече от 380 палестинци, според палестинското министерство на здравеопазването. Повечето бяха убити в сблъсъци с израелските сили по време на арести или съпроводени с насилие протести, отбеляза АП, цитирана от БТА.

Израелската армия съобщи, че е арестувала близо 3000 палестинци на Западния бряг през последните четири месеца.

Последвайте канала на

Novini.bg
6743 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Няма по мръсни

2024.01.31 | 07:12

10
подли номера от еврейските.
Неизвестен

2024.01.31 | 06:44

9
Ти добре ли си,ако твоето парализирано момче беше там така ли ще реагираш
Браво на Израел

2024.01.30 | 20:41

5
Браво на Израел. Бой по тарамбуките докато мърдат.
Неизвестен

2024.01.31 | 06:43

8
Ти добре ли си,ако твоето парализирано момче беше там така ли ще реагираш
Николай Стоименов

2024.01.31 | 06:32

7
Сега изясни ли ви се защо мразят чифутите на всякъде по света

2024.01.30 | 21:15

6
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

2024.01.30 | 18:03

2
Не са били преоблечени те така си ходят

2024.01.30 | 19:48

4
Ха ха

2024.01.30 | 18:59

3
Другата приоритетна тема на Световния икономически форум, освен очакваната бъдеща пандемия, е зелената сделка и климатичните промени. Според доц. Сарийски зелената сделка ще доведе до ситуация, в която продуктите от първа необходимост ще бъдат лукс. За тази тяхна цел, ние виждаме, как те изкуствено предизвикват поскъпването на енергията и сриват производствата. Тикат ни към глобална тоталитарна диктатура, която ако западните глобалисти не успеят да наложат в целия свят, то със сигурност ще установят в Северна Америка, Европа и Австралия. В тези райони ще е тяхната макроикономическа зона, зона на влияние, в случай че противниците им Русия и Китай устоят и света стане необратимо многополярен“, смята анализаторът от БАН.
трудът ще ви направи свободни

2024.01.30 | 17:02

1
Малко Ви е било, долни същества.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини