Иран екзекутира четирима души, за които твърди, че са свързани с израелското разузнаване

  • 29 януари 2024 09:52

  • 641
  • 1
Иран екзекутира четирима души, за които твърди, че са свързани с израелското разузнаване
© Pixabay

Иран изпълни смъртните присъди на четирима души, за които твърди, че са били свързани с операция на израелското разузнаване, след като Върховният съд отхвърли жалбата им, предаде Ройтерс, като цитира ирански държавни медии.

Обвиняемите са били обвинени в незаконно проникване на иранска територия от иракския регион Кюрдистан, с цел да извършат бомбена атака срещу фабрика в Исфахан, произвеждаща оборудване за иранското министерство на отбраната.

Според съобщенията операцията им е трябвало да се проведе през лятото на 2022 г. от името на израелското разузнаване "Мосад" и е била предотвратена от иранското разузнаване, пише БТА.

Иран отрече да е замесен в атаката с дронове в Йордания, при която бяха убити трима американски военнослужещи

Иран и Израел са дългогодишни врагове и в момента са въвлечени в спор относно иранската ядрена програма. Израел обвинява Иран, че подкрепя нападенията на екстремисти срещу него, докато Техеран го обвинява в извършването на редица убийства на негови служители и учени.

Израел нито потвърждава, нито отрича тези обвинения, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
641 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.29 | 12:14

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини