Шест жертви на атаката срещу събрание на лидери на "Хамас"

  • 03 януари 2024 06:28

  • 1587
  • 6
Шест жертви на атаката срещу събрание на лидери на "Хамас"
© Getty Images

Израел е нанесъл прецизен удар по събрание на лидери на "Хамас" с ракетна атака във вторник.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2105

Освен втория човек в терористичната организация Салех Арури, при атаката в Бейрут е убит още един високопоставен командир.

Ливан ревизира броя на загиналите. Те са общо шестима души.

ООН нарече удара в Бейрут "много притеснителен". Според говорител на генералния секретар, такива действия могат да въвлекат и други участници в конфликта.

От ливанската шиитска групировка "Хизбула" обявиха, че това "няма да остане без отговор и без наказание". Според експерти, освен начело на политическото бюро на "Хамас", Салех Арури е бил пряко замесен и във военната дейност на организацията.

Иран: Смъртта на номер две в "Хамас" ще разпали съпротивата срещу Израел

Преди да се установи в Ливан той е имал престой в Турция и Сирия, съобщава Нова телевизия. Смятан е за един от най-приближените до Иран хора от "Хамас". Израел отказа да коментира удара в Бейрут. 

"Ще ви кажа ясно, както и в изявлението - няма да отговарям на въпроси дали очакваме отмъщение или други по темата. Съсредоточени сме върху битката срещу Хамас. Ще известяваме обществото своевременно за всичко необходимо", заяви Даниел Хагари, говорител на израелската армия. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1587 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ЛиаЛиу

2024.01.03 | 14:30

6
Те Пейтриът че унищожиха дето още не са произведени е ясно - започнаха с 4, когато САЩ се готвеха да доставят първите две. Само не мога вече да изчислят колко генерали избиха, защото при всяка атака срещу пицарии, сладкарници и театри пишат между 10 и 30. Сега да Ви обясня, защото виждам че Ви е трудно да разберете привържениците на кремълското лили - всеки украинец, от възрастните до неродените деца, за следващите 100 години са и ще бъдат врагове на блатните племена около москва и носят генералски пагони в джоба си. Не се учудвайте на блатните племена, като пишат че са убили нови хиляди генерали и милиони воиници, защото всеки един на планетата Земя, който е против заграбването на територия, е техен враг и няма значение дали е украинец, защитаващ държавата си или е новородено, което като порасне и научи за кремълското лили ще се погнуси и може да реши, че войната не е хубаво нещо

2024.01.03 | 11:06

5
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
ЧЕРВЕНИ СФИНЕЕ ШЍБАТ АТИЛКАТА ПРОСТА в АНАЛА

2024.01.03 | 07:19

1
Резултати от "ударите на възмездието" за терористичния акт срещу Белгород според руската страна: В Киев и областта са унищожени: - ЗРК Patriot, - склад с ракети AtacMs - команден пункт на ВСУ - убити 9 генерали, един от тях - заместник на Залужни - унищожени са 4 командни центъра и два хотела с наемници от Швеция, Дания, Литва и Естония - над 78 убити военнослужещи - около 1000 ракети за Iris T и NASAMS. В Одеса: - унищожени са три склада и хангар за съхранение на противокорабни ракети и установки Harpoon - унищожени са огромен брой командни пунктове с британски и полски военни - убити са 4 действащи офицери от Бундесвера и 7 офицери от армията на Чехия - унищожени са 2 РЛС френско производство. В Харковска област: - унищожени са две установки ЗРК Iris T, - 4 танка Gepard, - два командни центъра и около 65 офицери. В Крапивницкое: - унищожен е склад с ракети Storm Shadow - над 25 ракети - два самолета СУ-24 и ремонтна база. Освен това, хиляди БПЛА са унищожени в Киевска, Сумска и Харковска области. Унищожени 23 цеха за сглобяване на дронове, някои заедно с персонала, съобщават още руските военни канали.

2024.01.03 | 08:13

4
Ей, тоя патриот го унищожавате всяка седмица. Коев за три дни кога? Говнояд.
П.у.т.к.и.н К.а.п.у.т

2024.01.03 | 08:11

3
Бреййй - ми то според руските фашисти Украйна е останала направо без армия и оръжие. Пък що така още не се предават ами пердашат орките по всички фронтове? Вчера е взето решение Украйна да бъде снабдена със всички необходими снаряжения вкл. и дългобойни ракети Таурус и ATACMC без ограничители е без ограничения за целите дори и на руска територия.
П.у.т.к.и.н К.а.п.у.т

2024.01.03 | 08:11

2
Бреййй - ми то според руските фашисти Украйна е останала направо без армия и оръжие. Пък що така още не се предават ами пердашат орките по всички фронтове? Вчера е взето решение Украйна да бъде снабдена със всички необходими снаряжения вкл. и дългобойни ракети Таурус и ATACMC без ограничители е без ограничения за целите дори и на руска територия.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини