Делегация на "Хамас" отива в Египет, ще разговаря за прекратяване на огъня

  • 28 декември 2023 21:40

  • 1514
  • 5
Делегация на "Хамас" отива в Египет, ще разговаря за прекратяване на огъня
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Делегация от високопоставени представители на радикалното палестинско движение "Хамас" ще отиде утре в Египет, за да разговаря за плана за прекратяване на огъня, предложен от Кайро, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2083

Делегацията ще представи вижданията си относно плана, предложен от Египет, за преустановяване на конфликта в палестинската територия, заяви представител на "Хамас" пред Франс прес. Планът беше представен миналата седмица на ръководни кадри на "Хамас" и "Ислямски джихад", когато те посетиха Кайро.

Според източник, близък до "Хамас", египетският план, който е в три етапа, предвижда първо примирия, които да се подновяват, после поетапно освобождаване на десетки заложници, държани от "Хамас" в замяна на освобождаване на палестински затворници от израелски затвори, и накрая трайно прекратяване на огъня, слагащо край на конфликта.

Египет с предложение за поетапно спиране на войната в Газа

Планът предвижда и създаването на палестинско правителство от технократи в резултат на диалог, в който да участват всички палестински фракции. Правителството ще бъде натоварено със задачата да ръководи възстановяването на ивицата Газа след края на войната, предаде БТА.

На фона на тази информация Ройтерс съобщава за 20 убити палестинци в Рафах и за 55 ранени при израелски въздушен удар. Данните са на говорителя на министерството на здравеопазването на ивицата Газа Ашраф ал Кидра. Сега ивицата Газа се управлява от "Хамас".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1514 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
тарам- бука от хамас

2023.12.29 | 15:05

5
путин добре ни прецака...
съни

2023.12.29 | 10:28

4
ама не им ли омръзна да се бият те така или иначе няма да променят нищо

2023.12.29 | 00:23

3
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Xmiss.pw

2023.12.28 | 23:46

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Решението е 2 държави - Палестина и Израел!

2023.12.28 | 23:41

1
Живеем във времена на лицемерието, времена където лъжата е истина и обратното и лошото е добро и обратното. ООН твърди че няма достоверни данни Хамас да са убили еврейски деца и жени. Докато еврейският фашизъм със касапници на палестинските деца и бременни жени са очевадни и ежеминутни виждани от целия свят и най вече от "защитниците" на човешките права и "ценностната" система на запада и нещо повече "демократите", които защитават "свободата" на словото те ръководят американско- еврейската пропаганда!.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини