Масирани удари по ивицата Газа

  • 25 декември 2023 12:47

  • 1578
  • 4
Масирани удари по ивицата Газа
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Празничният дух в Израел беше напълно помрачен. Ивицата Газа през късните часове беше оглушена от десетки масирани удари.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2863

Тази нощ беше описана като една от най-смъртоносните от началото на ескалацията в анклава. Израел съобщи, че са открити телата на петима загинали заложници в тунелите, изградени от „Хамас”.

При израелски нападения по бежанския лагер "Магази" в ивицата Газа вчера са загинали около 70 души, съобщиха местните здравни власти, които са контролирани от "Хамас", предаде ДПА, цитирано от БТА.

Според говорител на министерството на здравеопазването в Газа израелските удари са засегнали няколко семейства в лагера. ДПА не бе в състояние да потвърди тази информация чрез независими източници. Говорител на израелските военни заяви, че съобщенията се разследват.

Израелските сили извършват нападения в ивицата Газа от 7 октомври, след като "Хамас" и други радикални палестински групировки започнаха кървави атаки срещу Израел, включващи масови убийства на цивилни.

По данни на министерството на здравеопазването в Газа от началото на конфликта са убити повече от 20 258 души и са ранени 53 688 души, предимно цивилни.

По обикновено оживените по това време на годината площади в Западния бряг почти няма украса, посетители и вярващи. 

Откриха телата на петима израелски заложници в тунелите в Газа

Заради войната празничните тържества в родния град на Исус бяха отменени. През нощта обаче беше поставена арт инсталация пред базиликата „Рождество Христово” във Витлеем, предава Нова. Тя показва Божия син в кувиоз - символ на загиналите и пострадали деца в Газа.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1578 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.12.25 | 16:45

4
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Еврейски геноцид на палестинците!

2023.12.25 | 15:59

3
Оклоло 50% от палестинците са християни, Витлеймската църква отмени празненствата в знак на солидарност със семействата на загиналите деца и роднини в Газа - Палестина ( нар. Израел).
1234

2023.12.25 | 13:23

1
PRAYNIK E , TREBVAT PODARATSI

2023.12.25 | 14:46

2
ИМА ЗА АНАЛА ТИ ПОДАРЪК

Добави коментар

Водещи новини