"Хамас": Изгубихме връзка с група, която държи петима заложници в ивицата Газа

  • 23 декември 2023 20:45

  • 1657
  • 6
"Хамас": Изгубихме връзка с група, която държи петима заложници в ивицата Газа
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Палестинската екстремистка организация "Хамас" съобщи, че е изгубила връзка с група бойци, за която се твърди, че държи в ивицата Газа петима заложници, отвлечени в Израел на 7 октомври, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2088

Контактът с групата е бил прекъснат след израелски въздушен удар по Газа, заяви днес говорител на Бригадите "Изедин ал Касам" - въоръженото крило на "Хамас".

Организацията смята, че петимата заложници са били убити при израелски атаки, но не предостави доказателства в подкрепа на твърдението си.

За момента не е възможно да се извърши независима проверка на тази информация.

Бойци на "Хамас" и други въоръжени групировки извършиха на 7 октомври в израелски погранични селища най-жестокото масово убийство в историята на Израел. Убити бяха над 1200 души, повечето - цивилни, а около 240 души бяха взети за заложници и отведени в ивицата Газа.

В отговор Еврейската държава нанесе въздушни удари по Газа, а в края на октомври започна и сухопътно настъпление в гъстонаселената палестинска територия.

При временно примирие бяха освободени 105 заложници, разменени срещу около 240 палестинци, държани в израелски затвори. Израел смята, че в Газа все още се намират 129 заложници.

Правителството на "Хамас" в Газа днес съобщи нови данни, според които от началото на войната на 7 октомври при израелските военни операции в ивицата Газа са загинали 20 258 души и са били ранени над 53 000 души. Броят на жертвите включва 201 души, убити през последното денонощие, посочи здравното министерство в палестинския анклав.

Израел с нови нападения и операции в Ивицата Газа

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1657 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2023.12.24 | 03:57

5
!!! В престъпната група влиза и една жена. Лицето, Наде.жда Дой.чева, която се занимава с недвижими имоти като нейната задача е да намира така наречените жертви. Фирмата с която оперира е „Кеър ту ю“ ООД. Актуалното състояние на фирмата към 12.10.2021 година е обявена в несъстоятелност, но това не пречи дамата с половинката си, Стоян К., да се ширят в голяма къща под наем в Банкя. Възниква въпросът: От къде имат пари да поддържат този висок стандарт на живот? !!! ............ !!! На.дежда Дой.чева е близка приятелка с Поли.на Стан.чева, разобличена от Господари на ефира за изма.ми чрез уреждане на кредити, за което ви пращаме и снимка за доказателство. !!! ......................................................................... !!! Пол.ина Ста.нчева Хамид и На.дежда Дой.чева !!! СНИМКА. Абе това със сигур е една и съща на.дежда дойч.ева с нейната гадна и грозна циганска мутра ама тук малко повече с грим , филтри и фотошоп ресурс е прекалила !!! МИСЛИТЕ ЛИ, ЧЕ ТОВА НЕ Е ИСТИНА.

2023.12.24 | 03:57

6
!!! наде.жда дой.чева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! Снимка-Гугъл. Новини Бг /// Снимка и Видеоклип за доказателство. ЦИГАНСКАТА БАБА ЯГА. НАДКА ДОЙЧЕВА Е ЦИГАНСКИ БАРОН. ОТ САМОЛЕТ СИ ЛИЧИ ЧЕ Е МАНГАЛКА. Благодаря на екипа на Новини Бг. Снимката е толкова автентична.

2023.12.24 | 00:24

4
Горещи момичета ви очакват на - - - - - Meetme.pw

2023.12.23 | 22:02

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.23 | 21:16

2
изрелците са ги опукали. в концлагерите на газовите камери са работели само евреи, назитата са били по външния периметър

2023.12.23 | 21:14

1
СКАПАНИТЕ ПОБЪРКАНИ ЦИОНИСТИ- ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ СА УБИЛИ ДОСЕГА НАД 30 ХИЛЯДИ НЕВИННИ МИРНИ ПАЛЕСТИНЦИ ОТ КОЙТО, ПОВЕЧЕ ОТ 10 000 ДЕЦА!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини