Йеменските хути: Ще продължим с нападенията в Червено море

  • 19 декември 2023 12:20

  • 1190
  • 0
Йеменските хути: Ще продължим с нападенията в Червено море
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хути заявиха, че нямат никакви намерения да спрат нападенията си срещу търговски съдове в Червено море, независимо от обявеното от САЩ създаване на съюз за защита на свободата на корабоплаването.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2083

Това заяви в "Екс" техният представител Мохамед ал Бухаити, предаде БТА, цитирайки АФП. "Дори ако Америка успее да мобилизира целия свят, нашите военни операции няма да спрат, независимо какви саможертви ще ни струва това", увери Ал Бухаити в "Екс". 

В Израел Лойд Остин говори за преход към война с по-ниска интензивност в Газа

Хутите няма да променят позицията си по конфликта в Газа заради създаването на многонационалния военноморски съюз за защита на корабоплаването в Червено море, увери и водещият преговарящ на хутите Мохамед Абдулсалам, цитиран от Ройтерс. Създаваният от САЩ съюз е "на практика ненужен", увери той, като подчерта, че водите в близост до Йемен са безопасни, освен за израелски кораби или такива, които се насочват към Израел. Причината за това е "несправедливата агресивна война срещу Палестина", подчерта той.

Френската външна министърка Катрин Колона заяви днес, че Париж ще вземе мерки срещу нападенията на хутите в Червено море, заедно със своите партньори. Тя направи това изявление на среща в Париж със своя колега Дейвид Камерън.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1190 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини