Американският министър на отбраната пристигна в Израел

  • 18 декември 2023 13:53

  • 732
  • 5
Американският министър на отбраната пристигна в Израел
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Израелският министър на отбраната Лойд Остин пристигна в Израел за разговори, които се очаква да се фокусират върху евентуалния край от страна на Израел на високоинтензивната война, водена в ивицата Газа и фокусирането върху прехода към един по-ограничен и целенасочен конфликт, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2085

Това пътуване поставя Лойд Остин в деликатна позиция и той трябва да балансира между две страни. Остин е твърд поддръжник на правото на Израел на самозащита след изненадващата атака на "Хамас" срещу израелската територия на 7 октомври. Но той също така все повече изразява безпокойството си от страданията на цивилните палестинци в Газа, подложена на израелските удари. В реч по-рано този месец Остин дори нарече цивилните "център на гравитацията" на войната на Израел срещу "Хамас" и предупреди, че има риск от радикализация на тези хора.

Бившият британски военен министър: Израел рискува да подклажда конфликта още 50 г.

Високопоставен представител от сектора на отбраната, придружаващ Остин в това пътуване, заяви пред репортери, че се очаква американският министър да проведе разговори с израелския премиер Бенямин Нетаняху и с израелския министър на отбраната Йоав Галант.

"Онова, което вие виждате на терен, високоинтензивни сухопътни операции, плюс въздушни удари, няма да продължи вечно. Това е една фаза от кампанията", заяви официалният представител. По време на разговорите си с израелските ръководители Остин ще обсъжда именно прехода към следващата фаза във войната, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
732 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Хахахаха

2023.12.18 | 20:55

5
Що в Израел а не при Зеленко?
ОБИДИЪН! МАЙ МУНА

2023.12.18 | 19:04

4
ПЕ ДЕРАСТ :)
ЛИКВИДИРАЙТЕ

2023.12.18 | 18:59

3
ТАЯ МАЙ МУНА ПЕ ДЕРАСТ!
МАЙ МУНО

2023.12.18 | 18:57

2
НА ТАТЕ ТИ ГЪ ЗЪ С ГОВ НАТА НЕ Е В ИЗРАЕЛ!

2023.12.18 | 17:35

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини