Израел обяви края на операция около болница в Газа

  • 17 декември 2023 07:44

  • 909
  • 4
Израел обяви края на операция около болница в Газа
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Израелската армия обяви, че е открила оръжия и е арестувала около 80 членове на "Хамас" в района на болница в северната част на ивицата Газа - операция, при която е извършила "клане" според палестинското ислямистко движение, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 1975

В сряда говорителят на Министерството на здравеопазването на "Хамас" заяви, че армията е обстрелвала стаите на пациентите в болницата "Камал Адуан" в град Газа, като осъди "обсадата", продължила няколко дни, и съобщи за ареста на членове на персонала. Днес израелската армия заяви, че е "приключила операцията си" в района, който "е бил използван от "Хамас" като команден и контролен център".

"Войниците арестуваха около 80 терористи, унищожиха терористична инфраструктура и откриха голям брой оръжия", уточни армията, която добави, че медицинският персонал е бил "разпитан", пише БТА.

Нетаняху иска да продължи военния натиск въпреки смъртта на тримата заложници

"Персоналът е признал, че оръжията са били скрити в инкубатори, предназначени да се използват за недоносени бебета", според армията.

"Хамас" осъди "ужасяващото клане" в болницата и заяви, че израелските сили са "разрушили с булдозер палатките на разселените хора", които са намерили убежище там, причинявайки смъртта на някои. Израелските "престъпления" имат за цел "да сплашат нашия народ и да го прогонят от земята му", твърди ислямисткото движение, което пое властта в ивицата Газа през 2007 г.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
909 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
И са квоо

2023.12.17 | 15:46

4
Ше напада градската баня ли :)

2023.12.17 | 10:32

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.17 | 09:38

1
TERORISTI

2023.12.17 | 09:42

2
XAXAXA

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини