Кипърски лекари ще помагат на цивилното население на Газа

  • 15 декември 2023 06:58

  • 1310
  • 1
Кипърски лекари ще помагат на цивилното население на Газа
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Четиричленна мисия на организацията "Лекари-доброволци – Кипър" заминава тази сутрин за Египет, за да се включи в оказването на медицинска и хуманитарна помощ на цивилното население в Ивицата Газа. Кипърските доброволци ще работят първоначално в района на Рафах, осигурявайки лечение на нуждаещи се палестински граждани, преминали в Египет.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2067

С мисията ще бъдат доставени и 10 тона лекарства и медицински консумативи, дарени на Египетския Червен полумесец от водещ кипърски фармацевтичен производител.

Кипър се опитва да играе "съществена роля, особено в хуманитарния аспект" на ситуацията в Близкия изток, заяви президентът Никос Христодулидис в кулоарите на Европейския съвет в четвъртък в Брюксел, подчертавайки предложеното създаване на морски хуманитарен коридор от острова до Газа.

Официален представител на "Хамас" : Водят се сериозни разговори за примирие в ивицата Газа

Израелски технократи пристигнаха в Кипър във вторник за технически консултации по въпросите на сигурността и контрола за реализацията на инициативата.

Възможността Кипър да се изполва като безопасна транзитна станция в Източното Средиземноморие за прехвърляне на логистично оборудване на Международната организация по миграция към района на Газа обсъдиха в четвъртък в Женева кипърският вътрешен министър Константинос Йоану и генералният директор на организацията Ейми Поуп.

Последвайте канала на

Калина Христова
1310 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.15 | 11:54

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини