Иранският външен министър: Израел и САЩ не могат да унищожат "Хамас"

  • 12 декември 2023 21:05

  • 1439
  • 3
Иранският външен министър: Израел и САЩ не могат да унищожат "Хамас"
© Gettyimages

Външният министър на Иран Хосейн Амир Абдолахиан заяви днес, че Израел и САЩ никога няма да бъдат способни да унищожат палестинското движение "Хамас" и че единственият начин да бъдат освободени израелските заложници в Газа е да се постигне политическо решение на конфликта, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2260

"Израел и САЩ никога няма да бъдат в състояние да елиминират "Хамас", каза иранският висш дипломат в реч в централата на ООН в Женева, в която той нарече радикалната групировка "освободително движение".

Абдолахиан добави, че Израел, който се закани да унищожи проиранската ислямистка организация, няма да успее чрез военни действия да освободи заложниците, отведени в ивицата Газа от "Хамас" след кървавата атака на бойците на движението на израелска територия на 7 октомври. Според него резултат ще даде само политическо решение. Иранският външен министър говори на среща, в която участваха негови колеги от страни от Близкия изток.

Израелският военен министър: Батальоните Хамас са на ръба на оцеляването

Миналия месец върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей призова мюсюлманските държави, които поддържат дипломатически отношения с Израел, да ги прекратят поне "за известно време". Преди време той отправи призив към ислямските страни да наложат ембарго върху горивата и храните от Израел, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1439 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Емѝ...ДУХАМ на ЛЮЛЯКА, -МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2023.12.13 | 00:33

3
При прегледа преди постъпването в следствения арест и после при престоя е установено, че Блажев се намира в ясно съзнание, контактен, всестранно добре ориентиран, без тежки разстройства на мислите. Становището на психиатъра е, че липсват пречки от медицинско естество да му бъде наложена мярка задържане под стража. Той препоръча да бъде настанен в психиатричното отделение на затвора, където ще бъде наблюдаван в клинична обстановка, като това ще помогне на експертизата да се установи психичното му състояние.

2023.12.13 | 00:20

2
Горещи момичета ви очакват на - - - - Meetme.pw

2023.12.12 | 22:21

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини