"Хамас" предупреди, че няма да освободи още от заложниците, докато израелската агресия срещу Газа не спре

  • 05 декември 2023 20:53

  • 1491
  • 2
"Хамас" предупреди, че няма да освободи още от заложниците, докато израелската агресия срещу Газа не спре
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Представител на "Хамас" предупреди днес, че палестинското ислямистко движение няма да освободи още от заложниците, които взе при атаката си в Израел преди близо два месеца, и дори няма да води преговори по въпроса, докато израелската агресия срещу ивицата Газа не спре, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2105

"Ние държим (израелския министър-председател Бенямин) Нетаняху изцяло отговорен за живота на израелските заложници и за възпрепятстването на изпълнението на сделката за размяната им срещу палестинци, държани в израелски затвори", каза на пресконференция Осама Хамдан.

Малко по-рано висш израелски военен обяви, че израелската армия е влязла в центъра на град Хан Юнис в южната част на ивицата Газа днес - деня на най-интензивни сражения от началото на сухопътната операция, предприета в палестинската територия в отговор на нападението в Израел на 7 октомври.

Израелските сили щурмуват Хан Юнис в южната част на ивицата Газа

Движението "Хамас", което управлява в ивицата Газа от 2007 г., междувременно обяви, че броят на хората, убити при израелски удари в крайбрежното парче земя от началото на конфликта, е надхвърлил 16 хиляди, предаде Франс прес.

Тези данни не са проверени по независим път.

Убитите в Газа вече са 16 248. Над 70 процента от жертвите са деца и жени, съответно 7112 и 4885, каза в прессъобщение "Хамас".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1491 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Niki2

2023.12.06 | 08:54

2
И шантажите имат край...

2023.12.05 | 22:43

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини