Великобритания планира разузнавателни полети над Израел и Газа

  • 04 декември 2023 10:04

  • 171
  • 1
Великобритания планира разузнавателни полети над Израел и Газа
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Обединеното кралство планира разузнавателни полети над Израел и ивицата Газа, за да локализира хората, държани като заложници от палестинското ислямистко движение "Хамас", заяви британското министерство на отбраната, цитирано от Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2046

При безпрецедентната си атака срещу Израел на 7 октомври бойци на "Хамас" взеха десетки заложници, които отведоха в ивицата Газа.

"След терористичните атаки от 7 октомври 2023 г. срещу Израел британското правителство работи с партньори в целия регион, за да издейства освобождаването на хора, които бяха взети за заложници, включително на британските граждани сред тях", се казва в изявление на министерството, публикувано в събота вечерта.

"Сигурността на британските граждани е наш абсолютен приоритет", се подчертава в изявлението, пише БТА.

Израел откри 800 шахти на територията на Газа, водещи към мрежа от бункери на "Хамас"

"За да помогне на операциите по освобождаването на заложници, британското министерство на отбраната ще извърши разузнавателни полети над Източното Средиземноморие, включително във въздушното пространство на Израел и Газа", пояснява министерството.

Самолетите, които ще изпълняват тези мисии, няма да са въоръжени и няма да изпълняват бойни мисии, уточнява британското ведомство.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
171 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.04 | 10:54

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини