"Ислямски джихад" обяви за атаки срещу израелски градове

  • 01 декември 2023 14:52

  • 1364
  • 1
"Ислямски джихад" обяви за атаки срещу израелски градове
© Getty images (архив)

"Палестинската терористична групировка "Ислямски джихад" обяви, че е нападнала градове в Израел", предаде Скайнюз.

Всичко по темата:
Войната между Израел и Хамас 1582

"Действията, които предприехме, са в отговор на престъпленията, извършвани от ционистите (Израел) срещу нашия народ", заявиха от екстремистката арабска организация, цитирани от британската информационна агенция.

"От "Ислямски джихад", която е съюзник на палестинските терористи от "Хамас", не дадоха конкретика за това по какъв начин и срещу кои градове бяха извършени  атаките", добави Скайнюз.

Към 14 часа българско време израелските власти обявиха въздушни тревоги в три града, граничещи с ивицата Газа (палестинския анклав на брега на Средиземно море и контролиран от Хамас) Сдерот, Ибим, Нир Ам, показа справка на екипа на novini.bg.

Тази сутрин след изтичането на примирието бяха подновени бойните действия между арабските терористи и Еврейската държава.

Споразумението за прекратяване на огъня между Израел и "Хамас" изтече. Военните действия бяха възобновени

"Около 14 часа (българско време) здравното министерство на ивицата Газа заяви, че при израелски удари са загинали най-малко 36-ма души. Сред убитите има двама алжирци", предаде израелската медия мигнюз.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1364 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.01 | 18:12

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини