Втори кораб с помощи от Турция за Газа пристигна в Египет

  • 01 декември 2023 14:39

  • 206
  • 2
Втори кораб с помощи от Турция за Газа пристигна в Египет
© Getty images

Втори турски кораб с хуманитарна помощ пристигна на египетското пристанище Ел Ариш, съобщават турски медии. Корабът превозва 1500 тона храна, медицински консумативи и материали за подслон. Турският посланик в Кайро Салих Мутлу Шен и служители на Червения полумесец посрещнаха кораба, посочва турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Всичко по темата:
Войната между Израел и Хамас 1583

"На борда има 1500 тона хуманитарна помощ. Целият кораб е пълен", посочи посланикът, уточнявайки, че помощта се състои по-специално от консервирана храна, вода, зимни дрехи, палатки, генератори, линейки и медицински материали. Отделно 300 тона материали са били доставени със самолети, посочи още посланикът.

Освободиха жената с български произход, пленена от Хамас

Шен каза, че помощите от кораба ще бъдат разтоварени днес или най-късно утре. Помощта ще бъде доставена на нуждаещите се хора в Газа във възможно най-кратък срок, добави той.

Преди това турски кораб, натоварен с оборудване за полеви болници, линейки и генератори за лекуването на ранени от ивицата Газа, пристигна в Египет на 13 ноември.

Последвайте канала на

Нора Виткова
206 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Niki2

2023.12.02 | 11:39

2
Никакви помощи повече на тези садисти. Стана ясно че останалите заложници няма да ги видим живи или ако някой е останал жив не се знае в какво състояние е... Време е Израел да действа и да не се подлага на шантажи.

2023.12.01 | 18:13

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини