"Хизбула" изплаща компенсации на хора, засегнати от престрелките с Израел

  • 28 ноември 2023 07:01

  • 566
  • 1
"Хизбула" изплаща компенсации на хора, засегнати от престрелките с Израел
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Ливанското шиитско движение "Хизбула" заяви, че е започнало да изплаща компенсации на фермери и на други хора, чиято собственост е била увредена при сблъсъците и престрелките с Израел по ливанско-израелската граница, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2265

Изявление в този смисъл направи Хасан Фадлала, депутат от блока на "Хизбула" в ливанския парламент.

Изявлението бе направено на възпоминателна церемония на боец на "Хизбула", загинал израелски обстрел.

Депутатът заяви, че понастоящем представители на "Хизбула" обикалят селата и градчетата по фронтовите линии, за да оценят щетите, пише БТА.

Израел освобождава 33 палестински затворници в замяна на освободените вчера от "Хамас" заложници

Източник от "Хизбула" заяви пред ДПА, че движението е започнало да изплаща компенсации на хора, които "са загубили добитъка си при израелски обстрел, които са загубили маслинови насаждения и на чиито къщи са били нанесени материални щети, основно в районите, намиращи се близо до границата" на Ливан с Израел.

Движението "Хизбула", което разполага с подкрепата на Иран, е изградило система от здравни и социални услуги, насочена основно към поддръжниците му.

Откакто през октомври започна войната между палестинското ислямистко движение "Хамас" и Израел, често има престрелки между бойци на "Хизбула" и Израел по протежението на ливанско-израелската граница.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
566 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.28 | 09:38

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини