Трима турски войници са загинали в Северен Ирак

  • 27 ноември 2023 09:49

  • 324
  • 2
Трима турски войници са загинали в Северен Ирак
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Трима турски войници са били убити в Северен Ирак, където Турция извършва операция с кодово име "Лапа-Ключ", съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер, позовавайки се на Министерството на националната отбрана на Република Турция.

Войниците са загинали при нападение, осъществено от кюрдски бойци. Двама от тях са починали на място, а третият е издъхнал по-късно в болницата. Още един войник е ранен.

Министерството посочва в изявлението, че операциите в района продължават и изказва съболезнования на скърбящите семейства, на турските въоръжени сили и на турския народ, както и пожелания за бързо възстановяване на ранения.

През април миналата година Турция започна операция "Лапа-Ключ", насочена срещу бойците на Кюрдската работническа партия (ПКК), активни в районите Метина, Зап и Авасин-Басян в Северен Ирак, близо до турската граница, пише БТА.

САЩ са нанесли удари по две цели в Сирия в отговор на "продължаващи атаки"

ПКК, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ. Групировката има бази в Северен Ирак и свързаните с нея бойци са активни в Северна Сирия. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
324 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1 ТУРСКА ЛИРА =6 СТОТИНКИ

2023.11.27 | 10:00

1
А ТЕ КАТО КАКВИ СА ТАМ???
ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2023.11.27 | 10:24

2
САМО СЛЕД ТЕБ ЧИТАШКА ОТРЕПКО

Добави коментар

Водещи новини