Хамас пуска 13 души, взети за заложници на 7 октомври

  • 23 ноември 2023 18:03

  • 665
  • 0
Хамас пуска 13 души, взети за заложници на 7 октомври
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Палестинската терористична групировка Хамас ще освободи утре 13 души, взети за заложници по време на атаката срещу Израел на 7 октомври", предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2276

"Прекратяването на огъня ще стартира в петък, в 7 часа (българско време). Очаква се в 16 часа Хамас да пусне 13-те похитени", добави британската медийна корпорация  

"Информацията за освобождаването на първата група хора бе потвърдена от правителството на премиера на Еврейската държава Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и. "Ние получихме списък с имената на 13 души. В момента установяваме контакт с техните роднини", заявиха от кабинета, цитирани от Би Би Си.

"Очаква се по време на четиридневното примирие Хамас да освободи 50 от над 200-те заложници", посочи още медията от Обединеното кралство

"По силата на споразумението в ивицата Газа (палестинския анклав на брега на Средиземно море) се очаква да пристигнат четири камиона-цистерни с гориво и 200 товарни автомобила с хуманитарна помощ", допълни Би Би Си.

Нетаняху: Споразумението с "Хамас" за освобождаването на заложници е правилното решение

Последвайте канала на

Валери Зайцев
665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини